ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA
Stráž pod Ralskem, příspěvková organizace

Škola v přírodě - 3. A a 4. B

18. 3. 2019

Rok utekl velmi rychle a žáci ze 4.B a pět žáků ze 3.A  se vydali na školu v přírodě do Harrachova. Doprovázely nás paní učitelka R. Rokoská, J. Jungmanová a paní L. Plichtová. V pondělí 18.března 2019 se ráno před školou začali scházet žáci a jejich rodiče. Žáci tentokrát neměli učení, ale boby a kufry. Odjížděli do školy v přírodě. I v letošním školním roce jsme jeli do Harrachova. Po dobrých zkušenostech jsme zase zvolili hotel Šedý Vlk.

         Ubytování bylo perfektní, příroda nádherně zasněžená a počasí vyšlo přímo ukázkové – sluníčko a modrá obloha. Víc jsme si nemohli přát, a tak jsme si užívali týdenní pobyt v překrásném prostředí. Sice jsme se dopoledne  učili, ale po dobrém obědě a poledním klidu jsme společně vyráželi na nedaleký kopec, který byl jen náš. Tam jsme se dosyta vyřádili na bobech. Museli jsme si užít ten krásný bílý sníh, takže jsme nejen bobovali, ale váleli sudy či vedli sněhové boje. Také jsme měli připravené různé soutěže ve sjíždění kopce. Zpět do hotelu se nám moc nechtělo. Ale na hotelu na nás čekaly večerní soutěže v tělocvičně s paní učitelkou Rokoskou. Vymýšleli jsme své vlastní strašidlo, které jsme nakreslili. Psali jsme hodnocení na své spolužáky. Bylo to velmi zajímavé, každý se o sobě dozvěděl od kamarádů klady i zápory. Nikdo neměl jen zápory, vždy se nějaký kladný bod  našel.

           Týden se velice rychle překulil a v pátek se nám ani moc nechtělo domů. Jenže jsme se těšili na rodinu, tak jsme přece jen odjeli.

 

                                    Žáci 4.B a 3.A, třídní učitelka J. Jungmanová, R. Rokoská