ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA
Stráž pod Ralskem, příspěvková organizace

Den bez aut - Cyklozručnost druhé třídy

19. 9. 2018

K tomuto projektu jsme se rozhodli přidat z důvodu bezpečného pohybu dětí v dopravním prostředí, v kterém se pohybují. Znalosti a především správné pochopení významu dopravních pravidel a značek pro děti, jenž jsou také součástí silničního provozu je velmi důležité. Snažíme se, abychom uměli rozeznat nebezpečné situace a správně na ně reagovat. Také si povídáme a vysvětlujeme, jak může i takto malé dítě poskytnout předlékařskou první pomoc zraněným kamarádům.

Ve středu jsme byli rozděleni na dvě skupiny, kdy první skupina zkoušela jízdu zručnosti na asfaltovém hřišti u školy. Druhá skupina se zatím procvičovala značky, první pomoc, předváděli scénky reálných situací, které mohou nastat při běžném provozu na ulici.

Ve čtvrtek jela 2.A na výlet po cyklostezce do Hamru na jezeře a Chrastenským vodopádům. Přestávky si děti dělaly dle potřeby, velká svačina a odpočinek byl u vodopádů, kde se dětem velmi líbilo. Na zpáteční cestě jsme se stihli zastavit na zmrzlině a pěkně si užít počasí, které nám přálo. Tuto samou trasu a výlet si užila i 2.B, která na výlet jela v pátek.