ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA
Stráž pod Ralskem, příspěvková organizace

Atletický čtyřboj Jablonné v Podještědí

26. 9. 2019

Každoročně pořádaného atletického čtyřboje se i letošní rok naše škola zúčastnila. Bohužel byl závod určen pouze pro starší kategorii žáků (IV), mladší žáci si tak na své úspěchy musí ještě počkat. Součástí čtyřboje pro chlapce i dívky byl vrh koulí, hod kriketovým míčkem, skok do výšky a dálky. Z běžeckých disciplín to byl sprint na 60 m a vytrvalostní běh pro chlapce na 1000 m a pro dívky na 800 m.

Počasí bylo přívětivé, vítr nefoukal. Žáci měli možnost vylepšit si řadu svých osobních rekordů ze školy či z jiných soutěží, přičemž se to řadě závodníků skutečně povedlo.

Dívky po obětavém závěrečném vytrvalostním běhu se skvělým bodovým ziskem dokázaly obsadit čtvrté místo. Chlapcům se vedlo přeci jen o trochu lépe a vybojovali nádherné druhé místo. Toto umístění našim starším žákům zaručuje postup do krajského kola, které se bude konat 16. 10. opět v Jablonném v Podještědí.

Zvláštní dík pak samozřejmě patří vedoucímu atletické přípravy žáků, panu učiteli J. Součkovi za podporu a cenné rady nejen během soutěže. Ve fotogalerii najdete rovněž výsledky našich závodníků, včetně bodových zisků. Kompletní výsledky pak najdete na stránkách www.online.atletika.cz.


 

Mgr. Michal Pavelka