ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA
Stráž pod Ralskem, příspěvková organizace

Fotbal na naší škole

4. 11. 2019

V první polovině září mne oslovili žáci převážně osmých a devátých ročníků, jestli bychom se nemohli začít pravidelně scházet a trénovat fotbal. Výsledkem tréninku pak byl přátelský zápas mezi naší školou a klienty z Dětského domova se školou Hamr na Jezeře. Naši žáci se domluvili a začali docházet pravidelně dvakrát v týdnu ráno před vyučováním do velké tělocvičny, nebo na umělé hřiště u školy. Po krátkém rozcvičení kluci trénovali s futsalovým míčem v hale, nebo s klasickým míčem venku na hřišti. Součástí tréninku byl i zápas s místními hráči fotbalu, kteří se schází pravidelně každou středu v nafukovací hale.

Samotný zápas proti Hamru se konal za přívětivého podzimního počasí venku na hřišti u školy 22. 10. Přes pro nás ne příliš uspokojující výsledek 7 : 3 pro Hamr kluci odvedli dobrou práci a v trénování chtějí pokračovat i na dále. Běhavý soupeř nám góĺově unikl převážně v poslední části druhého poločasu, kdy nás převálcoval především svojí vytrvalostí. Za skvělé výkony našich hráčů je nutné zmínit skvělé zákroky Sebastiana Svobody, který mnohokrát odvrátil gólové šance soupeře. Ale také činnost v poli Mariana Durdoně a kapitána Gabriela Kaleji, který byl „hlavou“ celého týmu.

   V současné době mají žáci stále chuť trénovat a nebojí se vyzvat i další soupeře z okolních škol a těší se samozřejmě i na odvetu z Hamrem.

    Za chuť prezentovat naší školu ve svém volném čase patří klukům veliký dík, stejně tak podpoře pana učitele Miroňuka, který žáky podporoval nejen při samotném zápasu s Hamrem a hlavně tvůrci celé myšlenky rozhýbat naše žáku panu Linderovi, který celé utkání domluvil a chlapce neustále podporoval.

 

Mgr. Michal Pavelka