ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA
Stráž pod Ralskem, příspěvková organizace

Setkání žákovských parlamentů ZŠ Libereckého kraje

7. 12. 2018

Naši žáci se zúčastni setkání žákovských parlamentů na Krajském úřadu v Liberci. Na akci bylo dalších 8 základních škol. Úvodního představení parlamentu naší školy se zhostila Lucka Staňková, zvládla to skvěle. Poté byli žáci rozděleni do několika skupin, kde si vyzkoušeli, jak propagovat akci pomocí videa. Videa byla velice povedená. Druhým úkolem ve skupinách bylo dát hlavy dohromady a říct si, jak vypadá schůzka parlamentu u nich na škole a poté prezentovat, jak má vypadat ideální schůzka parlamentu. Následovalo občerstvení. Nakonec měli žáci možnost diskutovat se členy Rady Libereckého kraje. Myslím, že jsme získali do budoucna další nápady. Od ledna se je pokusíme postupně realizovat. Všem zúčastněným žákům děkuji za vzornou reprezentaci školy.

Nikola Kučerová

            7. prosince 2018 jsme se zúčastnili srazu žákovských parlamentů v Liberci. Začalo to v 10 hodin. Představili a přivítali jsme se. Potom jsme byly rozděleni do skupin a měli jsme točit video o tom, jak si myslíme, že parlament pomáhá. Video bylo následně promítnuto na interaktivní tabuli. Pak jsme sestavili program typického parlamentu. Skončili jsme ve 13:00 hod. a málem jsme nestihli autobus.

Kristýna Š.

            V pátek 7. 12. jsem jel na sraz parlamentů do Liberce. Cesta linkovým autobusem byla strašná. V Liberci nás seznámili s programem a pak nás rozdělili do skupin. Strašně jsem si to užil.

Tom J.

            Dne 7. prosince jsme jeli (s parlamentem) do Liberce. Měli jsme rozepsaný program. Jak jsme přijeli, tak jsme představili parlament. Bavili jsme se o různých programech. Pak jsme měli svačinu: pitíčko, bagetu a koláč. Byl tam i pan Tulpa a povídali jsme si o sportech. Pak jsme málem nestihli autobus.

Lucka K.

            V pátek 7. 12. jsme jeli s parlamentem do Liberce. Na začátku nás seznámili s programem. Potom jsme představili svůj parlament. Pak nás rozdělili do skupin po 10, natočili jsme video „Jak by to vypadalo s parlamentem“ a „Jak by to vypadlo bez parlamentu.“ Sepisovali jsme ideální schůzku parlamentu. Moc se mi to líbilo.

Miky Š.

            Jeli jsme na sraz parlamentů. Byl tam předseda hejtmana. Natáčeli jsme video. To video bylo o tom, jak má vypadat sraz parlamentů. To video se mi moc líbilo. Pak jsme dostali bagety, které nám připravili. Moc se mi tam líbilo.

Máťa H.

           

 

 

Dojeli jsme do Liberce kolem 9:00 hod. Potom jsme šli na Krajský úřad, kde se všechno pořádalo. Jeli jsme tam s paní učitelkou N. Kučerovou a M. Povolnou. Na akci jsem poznal spoustu nových kamarádů. Podle mě byl výlet hodně povedený. Doufám, že příště pojedeme zas.

Matěj P.